HAMAS: Gazze – SİNA Çölü Planına Karşıyız!

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Yüzyılın Anlaşması’nı ve siyasi çözüm adı altında pazarlanan projeleri reddettiklerini söyledi.

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında bu sabah yaptığı açıklamada, zaman zaman Sina Yarımadası’ndan bir bölümün Gazze Şeridi’ne ekleneceği haberlerinin dolaştığını belirterek, “Bu proje halkımız ve tüm grupları tarafından reddediliyor” dedi.

Filistin yerine alternatif olarak başka bir vatanı kabul etmeyeceklerini belirten Ebu Merzuk, işgal altındaki topraklarını özgürleştirme ve direniş yolundan da dönmeyeceklerini ifade etti.

Sina’nın bir bölümünün Gazze Şeridi’ne ekleneceği haberinin Yüzyılın Anlaşması’nın bir parçası olabileceğine işaret eden Ebu Merzuk, Yüzyılın Anlaşması’nın Filistin davasını hedef aldığını ve gerçekleşmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Son günlerde sosyal medyada ve internet sitelerinde yayınlanan ve Sina Yarımadası’nın bir bölümünün Gazze Şeridi’ne eklendiğini gösteren haritanın gelecekte kurulacak Filistin devleti olduğu öne sürülmüştü.