HAMAS: GAZZE’de Kargaşaya İzin YOK!

Hamas, Filistin’de yaşanan tıkanıklıktan ve problemlerden yönetim süresi dolmuş olan Mahmud Abbas’ı ve ekibini sorumlu tuttu. Bütün bunlara Abbas’ın ve ekibinin genelde Filistin halkına ve özelde Gazze halkına yönelik siyasetinin ve pervasız uygulamalarının sebep olduğuna dikkat çekti.

Hamas akşam saatlerinde yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi: “Söz konusu uygulamalarının sonuncusu da Filistin Yönetimi bünyesinde çalışan binlerce memurdan ve esirlerle yaralılardan maaşlarını kesmek suretiyle intikam alması olmuştur. Bu yolla onların rızıklarına ve çocuklarının azıklarına karşı savaş açmıştır. Amaçları ise bu insanları, kendilerinin düşmanca politikalarını halklarının fertlerine uygulamaya zorlamaktır. Onların, söz konusu ekibin İsrail işgaliyle ve onun çıkarlarıyla doğrudan ilişkili olan çıkarlarına paralel hareket etmelerini istiyorlar.”

Hamas açıklamasında Filistin Tv.’nin Gazze’deki merkezine yönelik saldırıyı da kınadı ve Gazze’deki İçişleri Bakanlığı’nı olayın üzerine giderek bütün şüpheli hususları aydınlatmaya çağırdı.

Gazze’nin yeni bir kargaşanın ve karışıklığın alanı haline getirilmesine de müsaade edilmemesini istedi.