HAMAS’ın Gazze Lideri: İSRAİL’in Saldırma İhtimali Yüzde 95

İsrail rejiminin işgal ettiği topraklarda gerçekleştirmeyi planladığı tatbikatlar Gazze’yi alarma geçirdi.

Hamas’ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar bu tatbikatlar sırasında İsrail’ın Gaze’ye saldırarak bir savaş başlatma ihtimalinin yüzde 95 olduğunu söyledi.

Öte yandan Hamas’ın Gazze sınırına asker ve polis konuşlandırdığı kaydedildi. Hamas ile birlikte Gazze’de faaliyet gösteren direniş örgütleri en yüksek alarm seviyesine geçti.

İsrail rejimi Gazze sınırında üç günlük bir tatbikat yapacak. Ayrıca birkaç gün içinde ABD ile ortak Juniper Cobra tatbikatı başlayacak. Yine bu yıl içerisinde paraşüt birliklerinin tam teçhizatlı bir tatbikat gerçekleştirmesi planlanıyor.

Diğer yandan haftalık bakanlar kurulu toplantısında konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’a göre ise Gazze’de yaşanan insani kriz İsrail’e yönelik bir savaşa dönüşebilir.

Gazze 10 yıldır İsrail tarafından ablukaya alınmış durumda. Uzmanlar Gazze’nin kısa bir süre içinde tamamen yaşanmaz bir hale geleceği uyarısında bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Aralık 2017’de duyurduğu Kudüs kararının ardından Gazze’den İsrail hedeflerine en az 20 roket fırlatıldı.

İsrail ordusu da bunun karşılığında Gazze’de bulunan Hamas hedeflerine hava saldırıları gerçekleştirdi.