HAMAS: Gazze ABLUKA Duvarı YIKILIYOR!

Gazze’nin doğusunda yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan Hamas lideri Es-Sinvar “12 yıldır Gazze’ye uygulanan ambargonun duvarı yıkılmaya başladı. Allah’ın izniyle Filistin halkının Dönüş Yürüyüşlerinde gösterdiği sabır ve sebatla tamamıyla yıkılacaktır” dedi.

İşgalciyle uzlaşıya varıldığı ve ateşkes sağlandığı yönündeki söylentileri kesin bir dille yalanlayan Hamas lideri “işgalciyle hiçbir şekilde uzlaşı olmamıştır. Gazze üzerindeki ablukanın tamamıyla kaldırılması konusunda arabulucularla görüşmeye devam ediyoruz. Filistin halkının temel haklarını elde etmek için siyasi bedeller ödemeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Diğer taraftan Hamas sözcüsü Fevzi Burhum yaptığı açıklamada, Filistin halkının sıkıntılarını hafifletmek için gösterdiği çabalardan dolayı Katar’ı takdir ettiklerini ve Katar Büyükelçisi Muhammed El-İmadi’nin Gazze halkına verdiği desteğin de takdire şayan olduğunu söyledi.

Gazze’de bulunan Katar Büyükelçisi Muhammed El-İmadi, Büyük Dönüş Yürüyüşleri faaliyetlerini görmek için sınırdaki El-Avde Mülteci Kampını ziyaret etti.