HAMAS: Filistin Sorunu, Müzakere Masasında Çözülmeyecek!

Hamas siyasi büro başkanı İsmail Heniyye, “Yeni direniş dalgası, Kudüs, Mescid-i Aksa, geri dönüş hakkı ve mahkumların salıverilmesi konularının teslimiyetçi müzakere masasında çözülemeyeceğini” söyledi.

Heniyye, Salı gecesi yaptığı konuşmada, Dünya Kudüs Günü’nün ebedi bir gün haline geldiğini vurgulayarak “Bu gün, Kudüs’te meydana gelen büyük olaylardan etkilenmiştir.” dedi.

Batı Şeria ve işgal altındaki topraklardaki Filistinlilerin vefa  operasyonlarına atıfta bulunan Heniyye, “Bu operasyonların önemli noktaları var ve bunların başında direniş seçeneğinin halkımızın tercihi olduğu ve özgürlük, geri dönüş için stratejik bir seçenek olduğudur” dedi.

Hamas’ın siyasi büro başkanı, kahramanca operasyonun Batı Şeria’nın ve onun dürüst adamlarının çatışmayı Siyonist düşmanla çatışmada bir denge kurmadaki önemini gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Heniyye,  işgalci rejimin normalleşme anlaşmalarıyla varlığını meşrulaştırdığını ve Filistin davasını yok etmeyi planladığını da kaydetti.

“Filistinliler son birkaç gün içinde her yerde siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa planlarını engelledi.” diyen Heniyye, Mescid-i Aksa’daki çatışmaların Filistin halkını kontrol altına alma çabalarının başarısız olduğunu teyit ettiğini belirterek, “Yaşanan olaylar Siyonist rejimin Batı Şeria’daki Filistinlileri boyunduruk altına almadaki başarısızlığını kanıtladı.” dedi.