Hamas: Filistin İntifada Konferansına Üst Düzeyde Katıldık

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, konferans salonuna girmeden önce yaptığı kısa değerlendirmesinde konferansın Filistin davası ve ümmetin vahdeti açısından önemine vurgu yaptı.

Hamas liderlerinden Mahmud Zahar, ambargodan ötürü Gazze’den çıkışı engellendiği için konferansa katılamazken Hamas, Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nasr, Dışilişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Sözcü Sami Ebu Zühri ve Lübnan Sorumlusu Ali Bereke ile Tahran’da düzenlenen konferansta temsil edildi.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, konferans salonuna girmeden önce yaptığı kısa değerlendirmesinde konferansın Filistin davası ve ümmetin vahdeti açısından önemine vurgu yaptı.

Ebu Zuhri’nin açıklamasından satır başları şöyle:

Hamas, altıncısı düzenlenen Filistin intifadasına destek konferansına lider düzeyinde katılmaktadır. Bu konferans bize, Filistin davasına itibar kazandırma, Gazze ambargosu, Batı Şeria’daki yerleşim merkezleri, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Yahudileştirilmesi, esirlerin yaşadığı acılar gibi Filistin davasının maruz kaldığı sorunları açıklama fırsatı vermektedir.

Konferans vesilesiyle direnişin desteklenmesi ve Siyonist projeye karşı mücadele edebilmesi için her türlü imkanın sağlanması gerektiğini vurguluyoruz.

Yine biz bu konferans vesilesiyle ümmetin ve Filistin davasının şuan maruz kaldığı tehlikeli meydan okumalar karşısında vahdetin önemli olduğunu söylemek istiyoruz. Filistin davası, ümmeti birleştiren ve ihtilafları sonlandıracak bir davadır.

Filistinlilerin çabalarının ve Filistinlilerin İslam dünyasında düzenlenecek konferanslara katılmasının İslami vahdete katkı sağlamasını ve bunun da Filistin davasına hizmet etmesini temenni ediyoruz.

Hamas, Filistin davasına hizmet etmesi için tüm Arap ve İslam alemiyle ilişkilerini geliştirmek istemektedir. Hamas ve İran, karşılıklı olarak ilişkileri geliştirmek için büyük çaba harcamaktadır. İlişkilerde büyük aşama kaydedildiğini düşünüyorum.Yakın geçmişte lider düzeyinde görüşmeler gerçekleşti ve Hamas bugün konferansa katılıyor. Bu ilişkilerin gelişmesini temenni ediyoruz. Hamas, tüm taraflarla bunu yapmaktadır. Filistin davası için bu gereklidir.”