Hamas: Dünyayı Verseler FİLİSTİN’den VAZGEÇMEYİZ

Er-Risale gazetesinin 20’nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Hamas lideri El-Hayye, işgale her türlü araçla karşı koymak ve herkesin bu temel üzerinde ittifak etmesi gerektiğini belirterek,  Filistin Yönetimi’ne ulaştırmak istedikleri mesajın da bu olduğunu söyledi.

GÖZAT  Korsan İsrail'den Filistin İçin ALTERNATİF VATAN Girişimi

Alternatif vatan arayışlarını ve projelerini temelden reddettiklerini hatırlatan El-Hayye “Filistin’e alternatif istemiyoruz ve öyle bir şeye de razı olmayız. Bütün dünya da verilse yine de Filistin’den vazgeçmeyiz. O nedenle Filistinlilerin Sina veya Ürdün’e yerleştirilme plan ve projelerini de kabul etmiyoruz. Filistin’in bir karışından bile vazgeçmeyiz” dedi.

El-Hayye, Gazze’nin tek başına Filistin devleti olamayacağını, aksine bunun büyük Filistin devletinin bir parçası olduğunu ifade etti.

GÖZAT  Filistin İçin ALTERNATİF VATAN YOKTUR!

El-Hayye sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ellili yıllarda alternatif vatan projelerini reddettiğimiz gibi şimdi de reddediyoruz. Filistinlilerin Sina, Ürdün veya başka bir yerde yerleştirilmelerini kabul etmiyoruz. Filistin ilk kıblemiz ve Peygamberimiz (s.a.s)’in İsra yolculuğuna çıktığı yerdir.”