HAMAS: Filistin Halkı, AKSA’da Destan Yazdı!

İslami Direniş Hareketi Hamas, Filistin halkının işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen Mescid-i Aksa’ya akın ederek tarih yazdığını söyledi.

Hamas, bu vesileyle Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgi olduğunu ve işgal rejiminin o çizgiyi geçerek planlarını uygulamasına izin verilmeyeceğini bir kez daha vurguladı.

Konuyla ilgili yayınladığı bildiride Filistin halkının fedakarlıklarıyla işgalcilerden korkmayan güçlü bir kale olduğunu gösterdiğini belirten Hamas, Filistin halkının her alanda ve her türlü yolla direnişine bağlı olduğunu ifade etti.

“Lügatimizde düşmana boyun eğmek yok” diyen Hamas bildirisinde, işgalcilerin mesajı iyi okuyarak ihlallerine son vermeleri gerektiğini belirtti.

İşgal rejiminin Kudüs’ün Arap ve İslami kimliğini değiştirmeye çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Hamas, işgalcilerin tüm çabalarının Filistin halkının direnişine çarpıp kırılacağını söyledi.
Hamas, Mescid-i Aksa’yı savunmak için kararlı bir duruş ortaya koyan dini otoritelere, sivil toplum kuruluşlarına ve Filistinli gruplara onurlu tavırları dolayısıyla övgüde bulundu.

Bildiride ayrıca, İslam ümmetinden işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme girişimlerine karşı koyması talep edildi.