HAMAS’tan Filistinli ESİRLERE: Yalnız Değilsiniz!

Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, direnişin şantaj kabul etmediğini dile getirerek, onun Filistin halkını savunmaya hazır olduğunu söyledi.

Aruri, Filistinlilerin her yerde boyun eğmeye zorlanmalarına rağmen siyonist işgalcilerle karşı karşıya gelmeye her zaman hazır olduğunu, bunun sadece Gazze için de olması gerekmediğini ifade etti.

Salih El-Aruri, Gazze’den yayın yapan El-Aksa Tv’deki programında yaptığı açıklamalarında Netanyahu’ya hitaben; “Kim bizim fedakârlıklarımızı tırmandırmak isterse karşılaşacağı durum boynunun kırılması olacaktır” ifadesini kullandı.

Aruri son dönemdeki sükûnet görüşmelerinin amacının Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü durdurmak olmadığını, kendini işgalciye kabul ettiren bu etkinliğin Gazze bölgesine uygulanan abluka son buluncaya kadar devam edeceğini dile getirdi.

Aruri işgal yönetiminin olayları, uzlaşmayı bitirmek için kullandığına dikkat çekerek ortada herhangi bir uzlaşma olması durumunda işgal rejiminin şartlarına tam olarak uyması gerektiğini çünkü Gazze’nin her zaman işgalci karşısında bir volkan tepesinde durduğunu, zira onun zaferin yolunu temsil ettiğini vurguladı.

Aruri, esirlerle ilgili yaptığı açıklamada da direnişin tavrının zayıflamadığını ve güç kaybetmediğini, işgal rejiminin ise Filistin halkının evlatlarının önüne engel koymaya ve esirlerin yeniden direnişe dönmelerini engellemek için iradelerini kırmaya çalıştığını ifade etti.

Esirlere yönettiği çağrıda da; “Biz sizi yalnız bırakmayacağız ve işgalcinin tutumuna rağmen sizin gidişiniz özgürlüğe doğru olacaktır” dedi.