HAMAS Hareketi, DİRENİŞ ve SİYASETİ Birlikte Yürütebiliyor

İslamî Direniş Hareketi Hamas’ın Filistin dışındaki Başkanı Mahir Salah, Hamas hareketinin silahlı ve toplumsal direnişin öncüsü, Filistin halkıyla davası ve kutsalları için güvenilir bir hareket olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Hamas hareketinin 31’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Salah, Hamas hareketinin devamlı güçlenen bir direnişle olgun siyasette, herkesi kuşatacak ulusal bir tutum ortaya koymada örnek ve model bir yöntem sergilediğini ifade etti.

Hamas hareketinin kurulduğu ilk günden beri Filistin’i nehirden denize kadar özgürleştirme ilkesine bağlı olduğunu vurguladığını ve bunun için çalıştığını hatırlatan Salah, Hamas’ın ümmetin asli bir unsuru, Siyonist projeye karşı mızrak ucu, adil Filistin davasının bayrağını bütün dünyaya taşıyan bir hareket olduğunu kaydetti.

Hamas lideri Salah açıklamasında ayrıca “Hamas hareketi Rabbine ve halkına verdiği söze bağlıdır. Sabreden mücahitlerin sonunun ne olacağı konusunda Allah’ın vaadine ve Rasulü’nün müjdesine inanıyor. İşgal yok olacak, özgürlük gelecek. Dönüş iyice yaklaştı” dedi.