HAMAS: DİRENİŞE İhanet Edenler HESAP Verecek

Filistin halkının karar tasarısını reddettiğini belirten Filistin Parlamentosu, Filistin halkının uluslararası hukukun garanti altına aldığı direnişe bağlı olduğunu söyledi.

Gazze kentinde gerçekleştirilen oturumda konuşan Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Amerikan karar tasarısını reddederek, “Amerikan yönetimi Filistin halkına düşmanlıkta oldukça ileri gitti” dedi.

Karar tasarısının Filistin halkına tehlikeli yansımaları olacağını söyleyen Bahr, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Filistin direnişini kınama çabalarının Amerika’nın Filistin halkına ve davasına yönelik faşist politikalarını yansıttığını ifade etti.

Bahr, tasarının işgal rejimini işlediği çok büyük cinayetlerden aklamayı hedeflediğini, işgalcilerin cinayetlerine siyasi ve hukuki meşruiyet kazandırdığını belirtti.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı, dünya ülkelerini uyararak, karar tasarısının BM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin dünya barışını ve güvenliğini tehdit edeceğini söyledi.

Bahr, Birleşmiş Milletler’in, Amerikan yönetiminin, Avrupa Birliği’nin ve tasarıya destek verecek her ülkenin tasarının siyasi, hukuki, ahlaki ve insani sonuçlarından sorumlu olacağını bildirdi.