HAMAS: Direniş Bugün Her Zamankinden Daha Güçlü

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen “Kahraman Filistin Direnişinin Son Durumu” başlıklı konferansta konuşan Hamas Siyasi Büro üyesi ve hareketin Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil El-Hayye, siyonist düşmanın Kudüs’teki Filistinli ve İslami varlığa son verebilmek, oranın asıl sahiplerini tahliye edebilmek, oradaki İslam’a ve hırıstiyanlığa ait izleri ortadan kaldırabilmek için Kudüs savaşını kendi lehine çevirmeye çalıştığını vurguladı. 

Halil El-Hayye’nin başkanlık ettiği ve içinde Hamas liderlerinden Usame Hamdan ile hareketin Tahran temsilcisi Halid El-Kaddumi’nin de yer aldığı heyet İran’ın başkenti Tahran’daki ziyaretlerini ve faaliyetlerini sürdürüyor. 

Aynı zamanda Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen muhtelif sosyal faaliyetlere katılan heyet, başta İran Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf olmak üzere ülkenin birçok ileri geleniyle görüşme yaptı. 

Heyet dünkü faaliyetleri çerçevesinde “Kahraman Filistin Direnişinin Son Durumu Konferansı”na ve “Siyonist Rakiplerle Karşılaşmayı Reddeden İranlı Sporcuların Onurlandırılması” etkinliğine katıldı. 

Halil El-Hayye konferansta yaptığı konuşmada siyonist rejimin uluslararası siyonizm projesinin bir ürünü olduğunu dile getirerek siyonistlerin İslam ümmetinin zayıflığından yararlandıklarına dikkat çekti. Hayye, siyonistlerin Filistin davasını tamamen gündemden düşürmeye çalıştıklarını ancak bu davanın sahiplerinin kararlı duruşu, ümmetin ve insanlığın desteği sayesinde davanın canlı kalmaya devam ettiğini dile getirdi.