HAMAS’tan Bu Cuma ŞEHİT Kanına Vefa SEFERBERLİĞİ!

İslamî Direniş Hareketi Hamas, bugün yapılan Öfke Cuması faaliyetlerinde şehitlerin kanlarına destek için Batı Yaka’da seferberlik ilan etti.

Hamas hareketi dün yayınladığı açıklamada, “İşgal askerleri ve Yahudi yerleşimcilerle çatışma Batı Yaka’nın değişik noktalarında olacak. Yarınki Cuma faaliyetlerine katılarak düşmana şehit kanlarını unutmayacağımızı, direnişin ve direnişin tercihinin arkasında birlikte durduğumuzu göstereceğiz” ifadesini kullanmıştı. 

Batı Yaka’da yapılacak direniş ve çatışmaların Filistin halkına ve davasına karşı ortaya konulmak istenen komploları boşa çıkarmak için iyi bir fırsat olduğunu hatırlatan Hamas, Filistin halkından işgalcinin uygulamalarını reddettiğini göstermek için faaliyetlere bütün gruplarıyla en geniş şekilde katılmaya davet etti.

İşgal güçleri dün Barkan ve Ofer eylemlerini yapan iki direnişçiyi, daha sonra da El-Bire’de bir iş adamını şehit etti.

Bu arada Batı Yaka’nın kuzey ve orta kesiminde işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu 69 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Kızılay Teşkilatı yayınladığı açıklamada, kendisine bağlı ekiplerin işgal güçleriyle Yahudi çetelerin saldırıları sonucu yaralanan 69 kişiye müdahale ettiğini, bunlardan bazılarının plastik mermiyle ve bazılarının fiziki saldırı sonucu yaralandıklarını, bazılarının da atılan gazlardan etkilendiklerini ifade etti.

Siyonist işgal güçlerinin şehit ettiği Filistinli direnişçi Eşref Nealive’nin doğum yeri olan Şuveyke semtinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

İşgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanması sonucu onlarca kişi yaralandı.