HAMAS: Bayrak Yürüyüşüne Karşı Bir Çok Seçenek Masada

Hamas siyasi büro başkanı İsmail Heniyye, Cumartesi gecesi direnişin Siyonist bayrak yürüyüşüne karşı koymak için birçok seçeneği olduğunu söyledi.

Heniyye, bugün yapılması planlanan Siyonist bayrak yürüyüşüne tepki olarak “Tüm seçenekler masada ve her türlü senaryoya hazırız” dedi.

Hamas yurtdışındaki lideri Halid Meşal de Cumartesi gecesi Filistin dışında Siyonistler tarafından Mescid-i Aksa’ya yapılan saygısızlığa atıfta bulunarak, “Siyonist rejimle her türlü ilişki kesilmeli” dedi.

Halid Meşal, Siyonistlerin bölge ile meşguliyetlerini, ABD desteğini ve bazı ülkeler arasındaki ilişkilerin normalleşmesini kötüye kullanarak Mescid-i Aksa’yı ele geçirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Hamas lideri, “Siyonistler, bayraklarını hakim kılarak, Mescid-i Aksa’nın siyasi ve dini yönetiminin kendilerinin hakimiyetinde olduğunu göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Meş’al,  ”Hamas’ın tavrı net, Kudüs ve Mescid-i Aksa bize ait ve bu konuda kimsenin ortağımız olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Siyonist rejimle her türlü ilişkinin kesilmesi gerektiğini vurgulayan Halid Meş’al, siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölmek niyetinde olduğunu söyledi.

İslami Direniş Hareketi Hamas, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinlileri ve Batı Şeria’da yaşayanları, işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerinin bir parçasını oluşturan Bayrak Yürüyüşü planını boşa çıkarmak için işgal güçlerine karşı direnişlerini ve mücadelelerini artırmaya çağırdı.

Fetih hareketinin askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayları da Cuma gecesi Siyonist rejimi Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yapılacak herhangi bir saldırının ciddi sonuçları olacağı konusunda uyardı.