Hamas: Batı Şeria, Büyük Bir Çatışmaya Gebe!

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran, Batı Yaka’da işgal güçleriyle kapsamlı bir çatışmanın sadece an meselesi olduğunu belirtti.

Bedran, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, El-İseviyye beldesinde ve daha önce başka yerlerde ortaya konulan kahramanlıkların Batı Yaka’da kapsamlı bir çatışmanın an meselesi olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kapsamlı bir çatışmanın tüm gerekçelerinin bulunduğunu ve her geçen gün daha da arttığını kaydeden Bedran, el-Aksa İntifadası’nın fitilini Ariel Şaron’un Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının ateşlediğini ve Filistin halkının benzeri görülmemiş bir intifadayla tüm dünyayı şaşırttığını ifade etti.

Bedran, ABD Büyükelçisi David Friedman’ın Kudüs’te tünel açılışına katılmasının diplomatik teamüllere aykırı olduğuna dikkat çekerek, Amerika’nın tavrının tamamen işgal rejimininkiyle aynı olduğunu kaydetti.

Amerika’nın azgınlığının ve pervasızlığının sorumluluğuna Bahreyn Çalıştayı’na katılanların da ortak olduğunu bildiren Bedran, bu tür davranışların Filistinlileri özgürlük hedeflerine ulaşıncaya kadar direniş yolunda yürümekten alıkoyamayacağını söyledi.