HAMAS, ARAP Halkların Kalbinde Taht Kurmuş

ABD’deki Vaşington Enstitüsü’nün yaptığı bir araştırma, İsrail güdümlü Suud medyasının uzun süreden beridir devam eden yoğun karalama kampanyasına rağmen Hamas’ın Arap toplumlarında olumlu bir imaja sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Bu gerçeğin The Washignton Institute’te çalışan David Pollock ve Catherine Cleveland isimli iki araştırmacının Lübnan, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerde yaptıkları araştırmalar sonucu teyit edildiği ifade edildi.

Araştırmacıların yaptığı tespite göre ankete katılan kişilerin azımsanamayacak bir kısmı Hamas’ın mücadelesine kesin destek verdiğini dile getirdi.

Hamas’a karşı olumlu bakışın en düşük olduğu ülke ise uzun süreden beri Filistin Direnişi ve Hamas aleyhine ve siyonist işgal lehine propagandanın yürütüldüğü Suudi Arabistan olduğu görüldü.

Bu da siyonistlerin vahşi katliamlarına bile alkış tutarak bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yıpratmaya çalışan Suud medyasının sadece kendi ülkesinde etkili olduğunu ortaya koydu.

Bu da Suud toplumunun gerçeklerle yüz yüze gelmelerini sağlayacak medyayı takip etme imkanlarından tamamen yoksun bırakılmasından ve kendi ülkelerindeki medyanın yalanları tarafından kuşatılmalarından kaynaklanıyor.