HAMAS: Arabulucular, İSRAİL’in Ateşkese Uyacağını Taahhüt Etti!

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, ateşkes konusunda arabuluculuk yapan tarafların işgal rejiminin anlaşmaya uyacağını söylediklerini bildirdi.

Rıdvan, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda, işgal rejiminin ateşkes anlaşmasını uygulamada ayak sürüdüğünü belirtti.

Hamas lideri, anlaşmanın Katar yardımlarının Gazze’ye ulaşmasını, Gazze’den ihracat ve ithalat miktarının artırılmasını, Gazze Şeridi’ne yeni bir elektrik hattı çekilmesini, elektrik santralinin çalışması için doğalgaz hattı inşasını, tüm kapıların açılmasını ve balıkçıların av mesafelerinin genişletilmesini, daha sonra da yolcu ve yük nakli için deniz yolunun açılmasını içerdiğini söyledi.

Ateşkes anlaşmasına arabuluculuk yapan Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler’in İsrail’in ateşkes anlaşmasına uyacağını bildirdiklerini kaydeden Rıdvan, işgal rejimi anlaşmaya bağlı kaldığı sürece kendilerinin de bağlı kalacağını ifade etti.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine de değinen Rıdvan, işgal rejiminin ateşkes anlaşmasına uymasını sağlamak için Filistin halkının her türlü barışçıl yola başvurma hakkı olduğunu kaydetti.

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin amacına ulaşıncaya kadar devam edeceğini belirten Rıdvan, ateşkes anlaşmasına arabuluculuk yapan taraflardan İsrail’e baskı uygulamalarını istedi.

Rıdvan, Mısır’ın Rafah Kapısı’nın her iki yönde de geçişlere açık olması için kapıda Filistin Yönetimi memurlarının bulunmasını şart koşmadığını aktardı.