HAMAS: Amerika’nın Tutumu IRKÇI ve BERBAT

Nikki Haley’in açıklamaları üzerine basın açıklaması yapan Hamas sözcüsü Abdullatif El-Kanu’, Amerika’nın BM temsilcisinin yaptığı açıklamaların çok tehlikeli olduğuna işaret ederek, işgal rejiminin tutumuyla uyumlu olan bu açıklamaların harekete yönelik tahriklerin bir uzantısı olduğunu ifade etti.

El-Kanu’ “Hamas’ın terör listesine alınması talebi ırkçı ve berbat bir tutumdur. Bu işgal rejimine tam manasıyla taraf olmak, Filistin halkının toprağını işgal eden, onu katleden işgalciye karşı direnme hakkını da yok saymaktan başka bir şey değildir” dedi.

Hamas’a karşı tezgahlanan komploların ve özellikle hareketi terör örgütü olarak gösterme çabalarının başarısızlıkla sonuçlanacağına dikkat çeken Hamas sözcüsü El-Kanu’, Hamas’ın Filistin halkının hak ve hukukunu savunan ulusal direniş hareketi olmaya devam edeceğini hatırlattı.

Hamas’a karşı düşmanlığını uluslararası boyuta taşıyan ABD, Birleşmiş Milletler’den Hamas hareketini kınamasını ve terör listesine almasını talep etti.

Birleşmiş Milletler’in Filistin meselesiyle ilgili yaptığı oturumda konuşan Amerika’nın BM Büyükelçisi Nikki Haley, Hamas hareketine ağır eleştiriler yönelterek, BM Güvenlik Konseyi’nden Hamas’a yardım eden bütün devlet ve kuruluşlara da yaptırım uygulamasını istedi.