Hamas, Aksa Tufanı’nın En Yoğun Füze Saldırısnı Başlattı

Hamas, İsrail medyası tarafından işgal altındaki varlığa karşı 7 Ekim’de El Aksa Fırtınası Operasyonu’nun başlamasından bu yana “en yoğun ve kapsamlı” füze saldırısı olarak tanımlanan yeni bir roket saldırısı başlattı.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Salı günü yaptığı kısa açıklamada, roketlerinin kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ndeki Filistinli sivillerin katledilmesine yanıt olarak işgal altındaki orta ve güney bölgelerdeki Tel Aviv ve Beersheba şehirlerini vurduğunu söyledi.

Açıklamada, “Gazze Şeridi’ndeki sivillere yönelik Siyonist katliamlara yanıt olarak Tel Aviv ve Beersheba şehirlerini füze patlamalarıyla bombaladık” denildi.

İsrail ordu radyosu, Kassam Tugayları’nın Tel Aviv’e düzenlediği füze saldırısı sonucu beş yerleşimcinin yaralandığını iddia etti.

“Tel Aviv’de ve Herzliya ve Kfar Shmaryahu da dahil olmak üzere kuzey ve güneydeki birçok şehir ve kasabada” sirenler çaldı.

İsrail ordusu ayrıca, “yoğun bir füze saldırısının Tel Aviv’i ve kuzey, doğu ve güneyine uzanan kasabaları hedef aldığını” doğruladı.

İsrail’in Kanal 12 televizyonu, Kassam Tugayları’nın Salı günkü saldırısının, Hamas liderliğindeki direniş gruplarının 7 Ekim’de işgal rejiminin Filistin halkına karşı yoğunlaştırdığı suçlara yanıt olarak işgal altındaki topraklara sürpriz bir saldırı olan El Aksa Fırtınası Operasyonu’nu başlatmasından bu yana “en yoğun ve kapsamlı” roket saldırısı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz 18 gün boyunca İsrail rejimi, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne karşı amansız bir bombardıman kampanyası başlattı ve binlerce masum sivilin hayatına mal oldu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, hastaneler, okullar, camiler ve kiliseler de dahil olmak üzere toplanma yerlerini hedef aldı ve 2,3 milyondan fazla insana ev sahipliği yapan yoğun nüfuslu bölgede bir milyondan fazla kişiyi yerinden etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısının şu ana kadar 5.700’den fazla kişiye ulaştığını ve 18.000’den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Bakanlık, İsrail’in bir gecede düzenlediği hava saldırılarında 700’den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü, İsrail’in Gazze’ye yönelik bombalama kampanyasına başlamasından bu yana en yüksek 24 saatlik ölüm oranı olduğunu da sözlerine ekledi.

Dünyanın en yoğun nüfuslu yerlerinden biri olan Gazze Şeridi, İsrail’in topyekûn ablukası nedeniyle su, gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum kaldı.