HAMAS’tan Abbas Yönetimine MEDYA YASAĞI Eleştirisi

Karara Enformasyon Bakanlığı’nın Gazze teşkilatı da tepki gösterdi. Yapılan açıklamalarda engelleme kararının Mahmud Abbas’ın talimatları doğrultusunda alındığına dikkat çekildi.

Hamas’ın resmi sözcüsü Fevzi Burhum yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Karar doğrudan fikir ve ifade özgürlüğünü hedef almakta ve Abbas’ın ve onun yönetiminin Filistin halkına ve onun değişik organlarına muamelede takındığı diktatörce tutumu yansıtmaktadır.”

GÖZAT  MALEZYA'dan KUDÜS'ün İşgalini Kutlayan ÇİNLİLERE Yasak

Burhum açıklamasında Filistin halkını tamamen ahlâk dışı olan bu tutuma karşı tavır koymaya ve Mahmud Abbas’ın özgürlükleri engelleme konusunda kurduğu komploları boşa çıkarmaya davet etti.

Burhum insan hakları kurumlarını ve sendikaları da bu tutum karşısında sessiz kalmamaya, Abbas’ın totaliter yönetiminin özgürlükleri gasp etme, toplum ve vatan adına kurulan değerli yapıları yıkma planına karşı durmaya çağırdı.

GÖZAT  FETİH-ABBAS Yönetimi 11 HABER Sitesini Engelledi

Enformasyon Bakanlığı’nın Gazze teşkilatı da alınan kararı kınadığını ve bunun fikir ve ifade özgürlüğünün önüne çekilmiş bir duvar olduğunu dile getirdi.

Gazze’deki Enformasyon Bakanlığı adına açıklama yapan Resmi Enformasyon Dairesi Başkanı Selame Maruf böyle bir kararın aynı zamanda Filistin insanının bilgi alma özgürlüğünü de engellediğini vurguladı.

Maruf açıklamasında kararın Filistin anayasasını da açık bir şekilde ihlal ettiğini dile getirdi.