HAMAS: ABBAS’ın Yaptığı Korsanlık…

İslami Direniş Hareketi Hamas, Batı Yaka güvenlik güçlerinin Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk ve milletvekillerini kontrol noktasında alıkoymasının “korsanlık” ve “tehlikeli bir gelişme” olduğunu ifade etti.

Hamas liderlerinden ve sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, yaşananların Hamas’ın temsil ettiği parlamento meşruiyetine darbe olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yapılan korsanlıktan doğabilecek her türlü sonuçtan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın sorumlu olacağını ifade etti.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri dün sabah Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk ve milletvekillerinin Ramallah’taki parlamento binasında düzenleyecekleri basın toplantısına engel oldu.

Görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin parlamento binasının çevresini kuşattığını, Duveyk ve milletvekilleriyle gazetecilerin binaya ulaşmalarına izin vermediğini, bu nedenle basın toplantısının iptal edildiğini söyledi.

Duveyk, basın toplantısını gerçekleştirmesi halinde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın parlamentoyu fesih kararını değerlendirecekti.

Abbas, Cumartesi akşamı yaptığı konuşmada, anayasaya aykırı olmasına rağmen daha önceki tehdidini hayata geçirerek Filistin Parlamentosu’nu feshettiğini açıklamıştı.