HAMAS Yetkilisi: ABBAS Varken, Uzlaşı ZOR!

İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın Filistin dışındaki başkanı Mahir Salah, yeni yılda Filistin davasını ve Hamas’ı bekleyen en önemli sorunlara değindi.

Salah, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın inadına ve bölünmüşlük halinin sona erdirilmesini istememesine rağmen Hamas’ın birlik ve bütünlüğü sağlamada kararlı olduğunu belirtti.

Er-Risale.net sitesine konuşan Salah, “Görünüşe göre Abbas döneminde uzlaşı mümkün değil” diyerek, bölünmüşlük halinin Filistinlilerin çıkarına olmadığını vurguladıklarını ifade etti.

Hamas’ın uzlaşı konusunda samimi olmakla birlikte eli kolu bağlı beklemeyeceğini söyleyen Salah, mümkün olan her türlü yolla Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Mısır’ın ablukanın kırılması ve bölünmüşlüğün sona ermesi için sarfettiği çabalara değinen Salah, Hamas liderleriyle Mısırlı yetkililer arasındaki görüşmelerin devam edeceğini bildirdi.

Salah, Heniyye’nin yurt dışı gezilerinin ilk durağının Kahire olacağına dikkat çekerek, ziyaretin ay ortasından önce gerçekleşeceğini açıkladı.

Heniyye’nin Moskova’ya yapacağı ziyaretin hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Salah, Hamas liderinin başka ülkeleri de ziyaret edeceğini söyledi.

Salah, Gazze halkının Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleriyle gösterdiği fedakarlığın ablukanın kırılması veya en azından hafifletilmesi yönünde adımlar atılmasına yol açtığını ifade etti.