HAMAS: ABBAS Güçleri, UZLAŞI Sürecini Baltalıyor!

Hamas, Kudüs milletvekili Dr. İbrahim Ebu Salim’in Filistin polisi tarafından tutuklanması hakkında yaptığı açıklamada, Ebu Salim’in tutuklanmasının Filistin direnişinin tarihine açık bir düşmanlık ve kin ve Filistin ulusal birliğinin tercih edilmesini hedef alan bir darbe olduğunu dile getirdi.

Hamas’ın yaptığı açıklamada Ebu Salim’in Filistin’de birliğin sağlanması yönündeki duruşlarıyla tanınmış önemli bir şahsiyet olduğu gibi ömrünün 17 yılını siyonist işgal rejiminin zindanlarında geçirdiğine dikkat çekildi. Onun aynı zamanda Mercu’z-Zuhur’a sürgün edilenler arasında yer almış direniş liderleri arasında yer aldığı dile getirildi.

Açıklamada Filistin Yönetimi’nin izlediği siyasetin Batı Yaka’da şiddet, baskı ve özgürlüklerin gasp edilmesi olduğuna dikkat çekilerek bu politikanın Filistin halkını çıkmazlara sürüklediği, Filistin davasına da büyük zarar verdiği belirtildi.

Açıklamada: “Karar birliğine ve İsrail saldırılarına, davamızı tasfiye planlarına karşı ortak cephe almak için safları birleştirmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz sırada bu politikanın izlenmesi davaya büyük zarar vermektedir” denildi.

Hamas liderlerinden Hasan Yusuf da Filistin güvenlik teşkilatına yaptığı çağrıda Ebu Salim’in derhal serbest bırakılmasını istedi.

Filistin Parlamentosu’nda Kudüs milletvekili olan İbrahim Ebu Salim dün gece Ramallah’ta yapılan baskında gözaltına alınmıştı. Bu olayın Mahmud Abbas’ın bir ay önce Filistin Parlamentosu’nu ilga ettiğini açıklamasından sonra ilk kez bir milletvekilinin tutuklanması olayı olduğuna dikkat çekildi.