HAMAS: ABBAS’ın Refah Kararı…

İslami Direniş Hareketi Hamas, Filistin Yönetimi’nin memurları Rafah Kapısı’ndan çekme kararının Abbas’ın Gazze halkına ek yaptırımlar koyma niyeti bağlamında geldiğini söyledi.

Hamas, Filistinli grupları bu diktatörce davranışa karşı koymak için milli kurtuluş planı benimsemeye davet etti.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum yaptığı açıklamada, kararın Abbas’ın Gazze Şeridi’ni Filistin’den ayırma yönünde attığı adımların devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Abbas’ın Amerika’nın ve İsrail’in planları doğrultusunda Yüzyılın Anlaşması’nın maddelerini hayata geçirdiğini belirten Burhum, Filistinli gruplara çağrıda bulunarak, Filistin Yönetimi’ni ve davasını gasp eden Abbas ve adamlarına karşı koymalarını istedi.

Burhum, Filistinli gruplara Filistin halkının kazanımlarını koruyacak ve Filistin sahasında durumun daha da kötüye gitmesine engel olacak milli bir kurtuluş planı benimse çağrısı yaptı.

Abbas’ın kararının tehlikesine dikkat çeken Burhum, kararın Filistin halkının direnişine darbe vurduğunu, Abbas ve adamlarının ahlaki iflasını gösterdiğini ifade etti.

Burhum, Filistin Yönetimi memurlarının Rafah Kapısı’ndan çekilmesinin Mısır’ın uzlaşının sağlanması yönündeki girişimlerine de darbe anlamına geldiğini belirtti.