HAMAS: Mahmud Abbas, Geleceğini İSRAİL’e Bağladı!

Hamas Arap ve İslam Ülkeleriyle İlişkiler Ofisi üyesi ve hareketin sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın İsraillilere yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Abbas’ın bir grup İsrailliyi kabulü sırasında yaptığı açıklamada, “Önemli olan İsraillilerin güvenliğini sağlamak” dediğini hatırlatan Ebu Zuhri, bu sözlerin Abbas’ın geleceğini işgal rejimine bağladığı gerçeğini yansıttığını söyledi.

Ebu Zuhri, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, milli projenin Abbas’ı ilgilendirmediğini, Filistin Yönetimi Başkanı’nın tek hedefinin Gazze’yi boğmak ve Filistin’den koparmak olduğunu ifade etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah’taki Filistin Yönetimi binasında dün bir grup İsrailli işadamıyla yaptığı görüşmede, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin İsrail’in güvenliğine saygı duyduğunu açıklamıştı.

Filistin Yönetimi’nin İsrail’le imzaladığı anlaşmalara bağlı olduğunu bildiren Abbas, İsrail’de yapılacak seçimlerden “Gelin müzakerelere yeniden başlayalım” diyebilecekleri bir sonuç çıkmasını ümit ettiklerini söyledi.

Filistin halkının ve Filistinli grupların tüm itirazlarına rağmen Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi Batı Yaka’da işgal güçleriyle yaptığı güvenlik koordinasyonunu sürdürüyor.