HAMAS: ABBAS, Kendinden Başka Kimseyi Görmüyor!

Hamas, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın “kendinden başka hiç kimseyi görmeyen bir adam” olduğunu ifade etti.

Hamas, Filistin Yönetimi Başkanı’nın ve ekibinin Batı Yaka’yı Filistin’in geri kalanından koparmayı hedefleyen adımlarının ve kararlarının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas’ı ve Gazze Şeridi’ndeki direniş gruplarını hedef alan düşmanca söylemin Yüzyılın Anlaşması’yla paralel olduğunu kaydetti.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Hüseyin Eş-Şeyh’in Hamas’ın Filistin sahasındaki geleceğiyle ilgili önemli kararlar alma tehdidine de değinen Kasım, “Eş-Şeyh, Hamas’ı ve direniş gruplarını bitirmek yerine işgali sona erdirmek için çalışmalı” dedi.

Fetih liderlerinden Hüseyin Eş-Şeyh, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Hamas tüm kırmızı çizgileri aşmaya ve komplocularla işbirliği yapmaya devam ediyor” demişti.

Hamas sözcüsü Kasım, Filistin Yönetimi’nin direniş gruplarına yönelik düşmanca tavrını eleştirerek, Gazze Şeridi ve Hamas’a karşı oldukça sert bir dil kullanan Filistin Yönetimi’nin işgalcilere karşı tavrının ise gayet yumuşak olduğuna dikkat çekti.