HAMAS: Abbas’ın Amacı GAZZE Halkının Boyun Eğmesi

Hamas konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Abbas’ın yaptığının Hamas’ı hedef almak değil ulusal projenin ayağa kaldırılması ve birliğin sağlanması fırsatlarını yok etme çabası olduğunu ifade etti.

Bildiride, Yüzyılın Anlaşması’nı ve Trump’ın kararları ile Siyonistlerin projelerini hayata geçirmek üzere Abbas’ın Batı Yaka’yı Gazze Şeridi’nden tamamen koparmaya çalıştığı kaydedildi.

Hamas, Abbas’ın açıklamalarıyla uzlaşı anlaşmasının dışına çıktığını ve anlaşmayı takip eden Mısır’ın rolünü görmezden geldiğini belirterek, Filistin halkının ve gruplarının buna karşı acilen tepki göstermeleri gerektiğini bildirdi.

Bildiride ayrıca, Hamas’ın Filistin davasına yönelik komplolarla mücadele için birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla çaba gösterdiği bir dönemde Abbas’ın beklenmedik bir şekilde gerginliği tırmandırıcı açıklamalarda bulunduğu ve köprüleri yaktığı ifade edildi.

Bölgesel ve uluslararası güçler ile Arap Birliği’ne seslenen Hamas, tehlikeli bir şekilde kötüye gidişi durdurmak için acilen müdahalede bulunmalarını ve sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Hamas, El-Hamdallah’ın konvoyuna yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve Abbas’ın Hamas’ı suçlamasının soruşturmanın seyrine ve yargıya müdahale anlamına geldiğini söyledi.

Bildiride ayrıca Filistin halkının yeni bir liderlik seçebilmesi için başkanlık ve parlamento seçimlerinin yapılması çağrısı yer aldı.