Geçen Hafta 73 ÇATIŞMA, 1 ŞEHİT…

Geçtiğimiz hafta içinde Filistin’in muhtelif şehirlerinde ve yerleşim bölgelerinde işgalcilerle Filistinliler arasında toplam 73 çatışma meydana geldi. Bu olaylarda bir Filistinli şehit olurken, onlarca Filistinli de gerçek mermiyle yahut lastik mermiyle yaralandı veya atılan gaz bombalarından etkilendi. İşgalcilerden de iki kişi yaralandı.

Dün Gazze ve Batı Yaka bölgesinde meydana gelen olaylarda 22 kişi gerçek mermilerle yaralandı. Onlarca kişi de atılan gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi. Gazze’nin Han Yunus bölgesinin doğusunda Filistinli gençlerin attığı patlayıcılar yüzünden bir işgalci asker yaralandı. Filistinli gençlerin Netifut yahudi yerleşim merkezine de molotof kokteylleri attıkları belirtildi.

Perşembe günü meydana gelen olaylarda Gazze’nin doğusunda bir Filistinli gerçek mermiyle yaralandı. Filistinli gençler de Kibbutz Bieri ve Azun yahudi yerleşim merkezlerine molotof kokteylleri attılar.

Çarşamba günü Hasan Nebil Ahmed Nevfel isimli 17 yaşında bir Filistinli, 8 Şubat 2019 Cuma günü Bureyc mülteci kampında işgalcilerin attığı gaz bombasından dolayı aldığı yaranın etkisiyle şehit oldu. Aynı gün Gazze’de yedi kişi gerçek mermiyle yaralanırken çok sayıda kişi de gaz bombalarının yaydığı gazlardan etkilendi. Batı Yaka’nın El-Halil şehri yakınındaki Matsebiye yahudi yerleşim merkezinden bir yerleşimci de Filistinli gençler tarafından yaralandı.

Geçen bir hafta içinde Filistin’in farklı bölgelerinde günde ortalama 10’dan fazla çatışma meydana geldi.