Gazzeli Alimlerden, Mescidi Aksa’ya Destek Gösterisi

Gazze’deki şer’i kurumlar ve davet kuruluşları bölgedeki ilim adamlarının, “Aksa İçin Alimler” başlığıyla Mescidi Aksa’ya destek gösterisi düzenlemelerine öncülük etti. 

Han Yunus Müftüsü İhsan Aşur gösteri esnasında tüm alimler adına yaptığı konuşmada, “Mescidi Aksa davası, bu dinin mensuplarının gönüllerinde her zaman canlı kalacaktır. Normalleştirmecilerin, taviz verenlerin ve kendilerini basitleştirenlerin tutumları bunu etkilemeyecektir. Çünkü bu inanç ve din davasıdır. Korunması gereken bir görevdir.” dedi. 

Aşur, gösterinin işgal yönetiminin, yerleşimcilerin Şam Kapısı (Babu’l-Amud) üzerinden Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemelerine ve içeride Talmudi ayinler yapmalarına izin vermesine karşı düzenlendiğini ve işgal mahkemesinin Mescidi Aksa’nın kirletilmesine izin veren kararının bütün kırmızı çizgilerin aşılması anlamına geldiğini dile getirdi. Diğer yandan işgal hükümetinin tamamen hukuka aykırı yürüttüğü bütün uygulamalarına kendince birtakım yasal kılıflar bulduğuna dikkat çekti. 

Bu arada milletvekili Halid Tafiş de yaptığı açıklamada yerleşimcilerin önümüzdeki pazar günü Mescidi Aksa’ya baskın düzenleme planlarının ve fanatiklerinden katılmalarını istedikleri sözde Bayrak Yürüyüşü’nün rahat olmayacağını, Filistin sahasının alevlenmesine yol açacağını hatırlattı. 

Tafiş, Filistin halkının Kudüs’ü savunmaktan ve mübarek Mescidi Aksa’ya destek vermekten geri durmayacağını vurgulayarak, işgalcilerin oyunlarının bozulması için Mescidi Aksa’da nöbet tutulması çağrısı yaptı.