Gazze’deki Göstericilere Saldırı – 1 Şehit 11 Yaralı

Mescid-i Aksa’ya destek için Gazze Şeridi’nin doğusunda sınıra yakın dört noktada düzenlenen gösterilere müdahale eden işgal güçleri Filistinli bir genci şehit etti ve 11 kişiyi yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin doğusuna düzenlediği saldırılarda bir gencin şehit olduğunu ve 11 kişinin de çeşitli yerlerinden yaralandıklarını açıkladı.

Şehit gencin Han Yunus’un doğusundaki Beni Süheyla beldesi sakinlerinden 25 yaşındaki Yusuf Salim Rıdvan olduğunu, Han Yunus’un doğusunda işgal ordusu keskin nişancısının açtığı ateş sonucu başına isabet eden kurşunla şehit olduğunu bildirildi.

Yerel kaynaklar, onlarca kişinin devrimci gençlerin Mescid-i Aksa’ya destek için Rafah, Han Yunus, Gazze ve Cibaliya’nın doğusunda gösteri düzenleme çağrısına katıldığını söyledi.

Kaynaklar, gençlerin işgal güçlerinin açtığı ateşe ve yoğun bir şekilde attığı göz yaşartıcı bombalara meydan okuyarak sınırdaki dikenli tellere ulaşmayı ve Filistin bayrağı asmayı başardıklarını ifade etti.

Filistinli gençlerin ayrıca işgalcilerin Kudüs’teki ihlallerini protesto ederek Gazze Şeridi sınırları boyunca otomobil lastikleri yaktıkları belirtildi.