Gazze’de Soykırımın 39. Günü

Siyonist canavarlar Gazze halkını toptan yok etme veya yurtlarını terk etmeye zorlama amacıyla başlattıkları soykırım savaşlarında bugün 39’uncu güne ulaştılar. Yine Gazze’nin farklı bölgelerinde sivil insanların üzerine tonlarca bombalar yağdıran siyonist katiller yıkım ve katliamları sürdürüyorlar. 

Karadan sıkıştırma faaliyetlerini artıran işgal güçleri bir yandan da hava saldırılarıyla toplu katliamlara ve yıkımlara devam ediyorlar. 

İşgal güçlerinin son günlerde bölgede özellikle hastaneleri ve evlerini terk etmek zorunda kalan insanların toplu halde sığındıkları binaları hedef aldıkları, buraları her yönden kuşatmaya alarak tüm dünyayla irtibatlarını kesmek suretiyle sıkıştırdıkları bildiriliyor. 

İşgal güçleri bir yandan da aileleri toptan yok etmek amacıyla meskun evleri hedef alan saldırılarını da sürdürüyor. Bugün sabah Gazze Şeridi’nin güney kesiminde yer alan Hanyunus’un doğu çizgisinde El-Ağa ve Ebu Cumeyze ailelerinin evlerine düzenlenen saldırılarda 13 kişinin şehit edildiği, 26 kişinin de yaralandığı haber verildi. 

Ayrıca Hanyunus’un batısında Emel Mahallesi’nde Selame ailesinin evinin vurulmasından sonra Nasr Hastanesi’ne bir kadın şehidin ve birkaç yaralının getirildiği bildirildi. 

Dün gece de Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı’na işgal ordusunun savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırıda 6 kişinin şehit edildiği bilgisi verildi. Şehitlerin cenazelerinin Cibaliya Mülteci Kampı’nın yakınındaki Endonezya Hastanesi’ne getirildiği belirtildi.

İşgal uçaklarının dört geceden beridir Gazze şehrinde meskun evlerin üzerine yoğun bir şekilde bomba yağdırdıkları ifade edildi. İşgal uçaklarının saldırıları ve hastanelerin çevresinde oluşturulan kuşatmalar sağlık ekiplerinin saldırıya maruz kalan bölgelere ulaşmalarına, yaralılara yardımcı olmalarına, sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları yapmalarına engel oluyor.