Gazze’de Savaşın 44. Günü

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ni hedef alan yoğun hava saldırıları ve katliamları savaşın 44’üncü gününde de devam ediyor.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ni havadan, karadan ve denizden vurmaya devam ettiğini, yeni katliamlara imza atarak birçok evi içindekilerin başına yıktığını söyledi.

El-Cezire kanalı, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El-Fahura okuluna sığınan binlerce kişiyi bombalayarak gerçekleştirdiği korkunç katliamla ilgili görüntüler içeren bir video kaydı yayınladı.

Video kaydında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin şehit olduğu, okulun koridorlarının ve sınıfların cesetlerle ve yaralılarla dolu olduğu görüldü.

Yerel kaynaklar, UNRWA’ya bağlı okulda gerçekleştirilen katliamda en az 100 kişinin şehit olduğunu ifade ederken, görgü tanıkları, işgal ordusunun evlerini terk ederek okula sığınan insanları uykuda oldukları sırada bombaladığını söyledi.

İşgal ordusu, bugün ayrıca Han Yunus’ta bir eve ve En-Nuseyrat Kampı’nda Kerrace ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi.

Filistin İçişleri Bakanlığı, En-Nuseyrat Kampı’ndaki evin enkazından 4 şehidin çıkarıldığını açıkladı.

Filistinli ünlü yazar Mustafa Es-Savvaf’ın, eşinin ve oğlunun işgal ordusunun dün Gazze’deki evlerine düzenlediği saldırıda şehit olduğu bildirildi.

İşgal ordusu savaş uçakları bu sabah Han Yunus’un doğusundaki Huzaa beldesinde Ebu Ride ailesine ait dört katlı evi vurarak yerle bir etti.

Filistinli gazeteci Amr Salah Ebu Hayye’nin de işgal ordusunun Gazze kentine düzenlediği saldırıda şehit olduğu belirtildi.