Gazze’de Okullar Açılıyor

Gazze Şeridi’nde 625 binden fazla öğrenci 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte hükümete ve Birleşmiş Milletler (BM) Filistinlilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’ya bağlı okullar ile özel okulların yolunu tuttu.

Resmi verilere göre, toplam 803 okulun bulunduğu Gazze Şeridi’nde hükümete bağlı 448 okulda 305 bin öğrenci okurken, UNRWA’ya bağlı 228 okulda 300 bin öğrenci ve 67 özel okulda yaklaşık 21 bin öğrenci ders görüyor.

İşgal rejiminin yıllardır karadan, denizden ve havadan kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi’ndeki okullarda yaklaşık 22 bin erkek ve bayan öğretmen görev yapıyor. Öğretmenlerden 12 bini hükümete ve 9300’ü UNRWA’ya bağlı okullarda, 1300’ü de özel okullarda ders veriyor.

Bu arada, nüfus artışı sebebiyle oluşan ihtiyaca cevap vermek ve sınıflardaki yoğunluğu hafifletmek isteyen hükümetin çabaları doğrultusunda bu yıl üç yeni okul inşa edildiği ve altı yeni okulun da mevcut binalarda açıldığı belirtildi.

Özel temizlik şirketlerinin geçtiğimiz günlerde 454 işçiyle Gazze Şeridi’ndeki okulların temizliklerinin tamamlanması ve binaların yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencileri karşılamaya hazırlanmaları için çalıştığı kaydedildi.