Gazze'de Kudüs ve Aksa'ya Destek Haftası

Gazze’de Filistin Yasama Meclisi’ndeki Kudüs ve Aksa Komitesi bugünden itibaren Kudüs ve Aksa’ya Destek Haftası’nın başlatıldığını duyurdu. 

Kudüs ve Aksa Komitesi ile Kudüs için çalışan kurumlar dün Gazze şehrinde Filistin Yasama Meclisi’nin merkezinde Kudüs ve Aksa’ya Destek Haftası konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bu haftanın aynı zamanda Mescidi Aksa’nın yakılmasının 53. yıl dönümüne denk getirildiğine dikkat çekildi. 

Kudüs ve Aksa Komitesi Başkanı Milletvekili Ahmed Ebu Halebiye, İsrail işgal yönetiminin Kudüs şehrini tamamen yahudileştirmek ve Mescidi Aksa’yı yıkarak yerine sözde Süleyman tapınağını inşa etmek için bütün gücüyle çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çekti. 

Ebu Halebiye, işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı paylaştırma planını hayata geçirebilmek için burayı belli saatlerde yerleşimcilerin baskınlarına açarak kirletilmesine neden olduğunu vurguladı. Bu arada Kudüs şehrini her taraftan yahudi yerleşim merkezlerinin kuşatmasına alarak sözde Büyük Kudüs planını hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

21 Ağustos 1969 tarihinde Mescidi Aksa’nın önemli bir kısmı Denis Michael Ruhan isimli bir yahudi yerleşimci tarafından düzenlenen sabotajla yakılmıştı.