Gazze’de İsrail’in Sivil Katliamı Devam Ediyor

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırıları bugün 57’nci gününe girerken işgal güçlerinin yoğun hava ve topçu saldırıları devam ediyor.

Bugünkü saldırılarını daha çok Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta yoğunlaştıran işgal ordusu camileri bombalamayı ve katliam yapmayı sürdürüyor.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deir El-Belah’ta El-Hikme Camii’ne düzenlediği hava saldırısında bir kişi şehit olurken çok sayıda kişi de yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, işgal ordusunun Gazze’nin Eş-Şucaiyye Mahallesi’nde bir siteye hava saldırısı düzenlediğini, saldırıda 300 civarında kişinin şehit olduğunu ya da yaralandığını açıkladı.

Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığı, işgal ordusunun El-Mağazi Kampı’nda bir eve düzenlediği saldırıda daha önceki saldırılarda enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışan sivil savunma görevlilerinden iki kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal ordusunun Han Yunus’un kuzeydoğusundaki El-Karara beldesinde En-Nuceyli ailesine ait bir eve düzenlediği hava saldırısında çok sayıda kişi yaralandı.

İşgal ordusunun Hamed kentinde 7 apartmana hava saldırısı düzenlediği, apartmanların bazılarının tamamen ve bazılarının da kısmen yıkıldığı, işgal güçlerinin bölgede yaşayan binlerce kişiyi evlerini terk etmeye zorladığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Deir El-Belah’taki evlerine hava saldırısı düzenlediği Ebu Muğsib ailesinden aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin şehit olduğu belirtildi.