Gazze’de Filistin Okuma Kulübü

Gazze Şeridi’ndeki Kültür Bakanlığı Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) gibi resmi ve özel kurumların desteğiyle Filistin Okuma Kulübü kurulduğunu açıkladı.

Bakanlık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, entelektüel bir toplum inşasının amaçlandığını belirterek, rekabet ortamında ilim ve marifet yayacak, çalışmalarında son teknolojiyi kullanabilen kişiler yetiştirileceğini ifade etti.

GÖZAT  UNRWA: Gazze'de Sorun Gıda Değil, ABLUKADIR!

Filistin Kültür Bakanlığı Fuarlar ve Kütüphaneler Genel Müdürlüğü Muhammed Eş-Şerif, güvenilir sitelerin tanıtımını yaparak internetten okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Eş-Şerif, düzenleyecekleri münazaralarla öğrenciler arasında rekabet ruhunu canlandıracaklarını, entelektüellerin ve ailenin toplumun kültür seviyesinin yükselmesine katkısını artırmayı planladıklarını ifade etti.

GÖZAT  Gazzeli Kadın Mühendisler "KÜL PRİKET" İle Ablukaya Meydan Okudu

Filistin Okuma Kulübü’nde edebiyat buluşmaları, paneller, atölye çalışmaları ve kültürel yarışmalar düzenleneceğini bildiren Eş-Şerif, Filistin Kültür Bakanlığı’nın ayrıca gezici kütüphane oluşturmayı planladığını açıkladı. Eş-Şerif, Filistin Kültür Bakanlığı’nın yıllık faaliyetleriyle toplumun her kesiminin kültür seviyesinin yükselmesi için çalıştığını söyledi.