GAZZE’de Bahreyn İhanetine Karşı Yürüyüş + FOTO

Yüzyılın Anlaşması’nı ve Bahreyn Çalıştayı’nı protesto için Gazze kentinde düzenlenen yürüyüşe başta Filistinli grupların liderleri olmak üzere on binlerce kişi katıldı.

Gazze kentindeki UNRWA binası önünden başlayan yürüyüş, Birleşmiş Milletler temsilciliğine kadar devam etti.

Protesto yürüyüşüne katılanlar BM temsilciliği önünde ABD Başkanı Donald Trump’ın ve işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kuklalarını yaktı.

Yürüyüşe Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, hareketin Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar ile Filistinli diğer grupların liderleri de katılarak, Bahreyn Çalıştayı’nı ve sonuçlarını reddetme konusunda Filistinlilerin görüş birliği içinde olduklarını gösterdi.

Hamas liderlerinden eski esir İyad Ebu Fenune, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, bozuk malın sonunda yok olduğu gibi bozuk konferansların da yok olacağını söyledi.

Ebu Fenune, Amerika’yı bugün yöneten kişinin İslam ümmetini ve Filistin halkını tanımadığını belirterek, “Bizi ticaretinin ve emlakının bir parçası zannediyor. Önünde boyun eğen güçsüz liderleri görünce ümmetimizi ölü zannediyor” dedi.

Arap ve İslam ülkeleri halklarına Filistinli esirlerin mesajını ileten Ebu Fenune, işgal rejiminin ve sahip olduğu gücün Arapları yanıltmaması çağrısında bulundu.

Ebu Fenune, Gazze Şeridi’nde abluka altında Tel Aviv’i vuracak füzeler ve Filistin semalarında uçan insansız hava araçları ürettiklerine dikkat çekti.