Gazze’de 24 Saatte 25 Katliam

Filistin direnişinin kararlı mücadelesi karşısında acze düşmeleri sebebiyle iyice azgınlaşan siyonist katiller bunun intikamını almak amacıyla masum insanlara yönelik vahşi saldırılarını iyice artırdılar. Son 24 saat içinde gerçekleştirdikleri saldırılarda da 25 noktada katliam yaptıkları bildirildi. Bu katliamların birçoğunda yine bazı aileleri bütün fertleriyle yok ettiler. 

Tıbbi kaynaklar, işgal rejimi uçaklarının doğrudan meskun evleri hedef almak üzere son 24 saat içinde 25 noktada katliam yaptıklarını bildirdi. 

Bugün sabah saatlerinde işgal ordusunun, Gazze’nin doğusundaki sınır duvarının arkasında bulunan kara kuvvetlerinin top saldırılarıyla eş zamanlı olarak savaş uçakları da havadan bombalarla ve füzelerle saldırılar düzenlediler. 

Saldırılarda öldürülen yüzlerce kişinin cesetlerinin sağlık ekipleri ve sivil savunma ekipleri tarafından toplandığı ancak henüz yıkılan binaların enkazları altında onlarca şehidin bulunduğu ifade edildi. Gerekli malzemelerin ve yeterli sayıda elemanın bulunmamasının yanı sıra işgal güçlerinin saldırılarının da bir yandan devam etmesi sebebiyle enkaz altında kalanların çıkarılmasında büyük zorluklar yaşanıyor.

Bu arada Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde sağlık kurumlarının bu sıralarda tarihinin en zor ve fena dönemini yaşadığına, işgal güçlerinin özellikle meskun yerleri hedef almasının ölü ve yaralı sayısının sürekli artmasına sebep olduğuna, ancak hastanelerinin zaten kapasitesinin çok üstünde yaralılarla dolu olduğu gibi abluka yüzünden de tıbbi malzeme ve ilaçların tedarik edilememesi nedeniyle büyük zorluklar yaşandığına dikkat çekti.