GAZZE’de Yaralı Genç ŞEHİT Oldu!

Gazze sınırlarında Dönüş Yürüyüşü sırasında Siyonist rejim askerlerince ağır şekilde yarlanan Filistinli genç Enver Muhammed Kadih şehit oldu.

Enver Muhammed Kadih yaklaşık 2 ay önce işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu Gazze sınırında ağır yaralanmıştı.

Öte yandan önceki akşam Gazze’de Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde şehit edilen Filistinli bayan Emel Et-Teramisi bugün büyük bir kalabalık tarafından ebediyete uğurlandı.

43 yaşında şehit olan Emel Et-Teramisi’nin cenazesi Gazze’deki Şifa Tıp Merkezi’nden alınarak Gazze şehrinin kuzeybatısında yer alan Şeyh Rıdvan Mahallesi’ndeki evine getirildi. Oradan aynı mahalledeki Rıdvan Camisi’ne götürülüp cenaze namazı burada kılındı.

Bu arada,  Siyonist işgal güçlerine ait uçaklar dün gece yine Gazze’yi bombaladı ve top saldırılarında bulunuldu. Saldırılarda birkaç farklı noktanın hedef alındığı bildirildi.

Vurulan hedeflerden biri Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiyye mahallesinin doğusunda direnişe ait bir mevkiydi.

Bundan birkaç dakika sonra işgalcilere ait toplar Gazze’nin doğusunda direnişin bir gözetleme noktasına saldırı düzenledi.

Hemen ardından da Gazze’nin Tuffah mahallesindeki Er-Ris tepelerinde boş arazilere uçaklar tarafından bombalar atıldı.

Bunun yanı sıra akşam saatlerinde Gazze semalarında işgal uçaklarının yoğun bir şekilde uçtuğu gözlemlendi.

İşgal güçleri bu saldırılarına gerekçe olarak Cumartesi akşamı Gazze hizasındaki bir yahudi yerleşim merkezine füze atılması iddiasını gösterdi.