GAZZE Halkı ve Direniş Tehditlere BOYUN EĞMEZ!

Sanki Gazze Singapur. Dubai’nin gökdelenleri burada ve Gazze borsası aracılığıyla da dünyaya paralarını buradan transfer ediyor.

Siyonistlerin Gazze’nin kuşatma altında ve her an patlamaya hazır olduğunu herhalde unutuyorlar. Dolayasıyla Siyonist rejimin yaptığı bütün tehditler sadece Gazze’nin hakkını elde etme konusundaki ısrarını ve inadını artırır.

Bu hakların en basiti Gazze üzerindeki kuşatmanın kaldırılması, uygulanın yaptırımların sonlandırılmasıdır. Bunlar olmazsa Gazze halkının dişleriyle ve tırnaklarıyla savaşması ve bir lokma ekmeğini savunması hakkıdır.

O nedenle Gazze, çatışma için en basit ve kolay yolu tercih etti. O da Dönüş Yürüyüşleri, yanıcı balon ve uçurtmalardır. Bununla bütün dünyaya ağır ölümü ve teslimiyetçiliği reddettiği mesajını vermiş oluyor.

Gazze halkının tümü tek bir uçurtmanın kalbindedir. Duvarın arkasında onun çığlıklarına kulak verilmedikçe ve dünyanın gözü önünde bu yürüyüşlerde gençlerinin kanı akıtıldıkça meydanlarda sürdürdüğü isyandan vazgeçmeyecek.

Gazze’de açlık durursa, çevresindeki yerleşkelerdeki korku da son bulacak. Bu herkesin anlaması gereken bir denklemdir.

Özellikle de yanıcı uçurtmaların durdurulmasını isteyenlerin iyi anlaması lazım.

Gazze tehditleri kabul etmiyor. Gazze Siyonistlerin açıklamalarını ve Gazze’yi yok etme tehditlerini kabul etmiyor.

Gazze, daha önce meydana gelen üç savaşta denediği, gücünü ve çapını öğrendiği bir ordudan korkmuyor. Gazze ikinci kez görmezden gelinmesini ve olup bitene karşı suskun kalınmasını kabul etmiyor.

Onun için kendini ilan etmeyi, ortaya koymayı kararlaştırdı. Gazze çevresine gönderdiği uçurtmalarla bütün dünyanın yüzüne ‘Gazze’nin ağır ölümü ve öldürücü ateşkesi reddettiğini, Gazze halkına yönelik sürdürülen kasıtlı aç bırakma durmadıkça çevresindeki yerleşkelerde yaşayan Siyonist yerleşimcileri korkutmaya devam edeceğini’ haykırdı.

İşgalci İsrail hükümetinin hesaplarını yeniden gözden geçirmesi, mantıklı hareket etmesi, Gazze’deki aç insanların ortaya koyduğu tutum ve direnişin işgali, kuşatmayı, Filistin halkının siyasi ve ulusal hakkının tanınmamasını reddeden insani bir tavırdan öte olmadığını anlaması gerekir.

Fayiz Ebu Şemmale / Filistin