Gazze Savaşında 74. Gün – Direniş ve Katliam Devam Ediyor

Siyonist işgal rejiminin Gazze bölgesine ve halkına yönelik olarak sürdürdüğü soykırım saldırıları 74’üncü gününe ulaştı. Sivil savunmasız insanların, çocukların, kadınların ve yaşlıların gruplar halinde öldürüldüğü, kalabalık kitlelerin sığındığı yerlerin kasten hedef alınması suretiyle insanların topluca imha edildiği vahşi saldırılar ise hız kesmeden devam ediyor. Bu vahşette küresel emperyalizm de saldırgan siyonist vahşete tam destek vermeye devam ediyor. 

İşgal güçleri hem hava saldırılarını hem de karadan toplarla saldırılarını bugün sabah da sürdürdüler. Bu saldırılarında meskun evlerin yanı sıra sığınma merkezleri de hedef alındı. 

Cibaliya’da Selam Hayır Merkezi’nin hedef alınması sonucu bir kişi şehit olurken onlarca kişi de yaralandı. 

Gazeteci Enes Eş-Şerif, Cibaliya’da Blok 2’nin vurulmasından sonra yıkılan binaların enkazlarının altında onlarca şehit ve yaralının olduğunu dile getirdi. 

Eş-Şerif saldırıda yaralananlar arasında İslam Bedr ve Muhammed Ahmed isimli gazetecilerin de yer aldığını ve onların Cibaliya Tıp Merkezi’ne ulaştırıldıklarını ifade etti. 

Muhabirimiz, işgal güçlerinin Ebu Avad ailesini ve yollarda yürüyen yayalarla eşek arabalarını hedef alan bir saldırıyla yeni bir katliam gerçekleştirdiklerini, saldırılarda öldürülenlerinin cesetlerinin parçalarının caddenin her tarafına saçıldığını, kanlarının da caddenin üzerine yayıldığını ifade etti. 

İşgal uçaklarının El-Bureyc Mülteci Kampı’nda Şahin ailesinin evini vurması sonucu iki kişi şehit olurken birçok kişi de yaralandı. 

İşgal güçlerinin Refah’ta gerçekleştirdikleri yeni bir katliamda ise aralarında gazeteci Adil Za’reb’in de bulunduğu 30 kişi şehit edildi. Şehit edilenlerin arasında birçok kadın ve çocuğun da bulunduğu belirtildi. Gazze’nin tecrübeli gazetecilerinden olan Adil Za’reb’in de şehit edilmesiyle birlikte işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik son soykırım saldırılarında şehit edilen gazeteci sayısı 97’ye çıkmış oldu.

İşgal güçlerinin Han Yunus’un merkezine yönelik top saldırıları geceden itibaren ve sabah saatlerinde de devam etti.

Han Yunus’taki Nasır Hastanesi dün kendilerine aralarında bir kadınla bir çocuğun yer aldığı 6 şehit cenazesinin ve aralarında 8 kadınla 5 çocuğun yer aldığı 38 yaralının ulaştırıldığını duyurdu.

Bu arada işgal güçlerinin karadan sızma girişimlerine karşı direniş güçleriyle aralarında yoğun çatışmalar yaşanıyor. 

İşgalcilerin Gazze’ye yönelik soykırım saldırılarında şehit edilenlerin sayısı 20 bine yaralananların sayısı da 52 bine yaklaştı. Bunların %70’ini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.