GAZZE Sağlık Bakanlığından ELEKTRİK Uyarısı

Sağlık Bakanlığı’nın Gazze’deki teşkilatının yaptığı açıklamada Gazze’ye verilen elektriklerin azaltılmasının bölgedeki hastaların hayatlarını tamamen tehlikeye atacağını ve sağlık hizmetlerini iyice zora sokacağını dolayısıyla böyle bir şeyin bölgede genel sağlık açısından büyük bir tehlike oluşturacağını dile getirdi.

Yapılan açıklamada işgal hükümetinin tamamen ırkçı politikaya dayanan bu kararının sonuçlarından sorumlu olacağı vurgulandı.

GÖZAT  GAZZE Elektrik Krizi Filistinli FELÇ Genci De Vurdu

İşgal yönetiminin güvenlik kabinesi tarafından Mahmud Abbas yönetiminin Gazze hesabına yatırdığı elektrik paralarını azaltmasına binaen Gazze’ye verilecek elektriğin miktarının azaltılması kararlaştırılmıştı.

Mahmud Abbas yönetimi de Gazze adına elektrik için yaptığı ödemelerde yüzde kırk oranında azaltma yapacağını bildirmişti. Gazze bölgesi adına elektrik faturalarının karşılıklarının Abbas yönetimine ödenmesine rağmen Abbas yönetimi bölgeye yönelik ablukanın daha da sıkılaştırılmasına neden olmak amacıyla İsrail firmalarına Gazze bölgesinin elektrik ödemelerini yapmıyor.