GAZZE’de KURAN Eğitimi Mezuniyet Töreni

Filistin El Yevm ajansının aktardığına göre, tören Gazze’nin Güneyinde Zeytun bölgesinde Şüheda-ı El Zeytun caminde düzenlendi.

Törene İkra Hayır Derneği Başkanı Şeyh Abdülfettah Haccac, bu dönem müderrislerinden Şeyh Beşir El Berdini, bir dizi mübelliğ ve öğrenci ve cami ahalisi katıldı.

İkra Hayır Derneği Başkanı tören sırasındaki konuşmasında ‘Bugün bizim çocuklarımızın her zamankinden daha fazla Kur’anı ve ayetlerini öğrenmesi gereklidir. Çünkü İslam ümmeti kültürel, ekonomik ve inançsal savaşlarla karşı karşıyadır.

İslam öğretilerinin yayınlanması İsrail rejiminin kalplerinde korku yaratacaktır. Siyonistler Kur’an ve Peygamber sünnetinin yolunu takip eden Müslümanlarla karşılaşmaktan korkmaktadır’ dedi.

İkra Hayır Enstitüsü Başkanı vatandaşlardan ve Filistinli çocuklardan İslam öğretilerini öğrenmeya davet etti.

Gazze’de tilavet eğitim dönemi müderrisi Şeyh Beşir El Berdini bu dönemin düzenlenmesinin öenmine değinerek düzenlenen dönemin üst üste beş ay devam ettiğini ifade etti.

Ve ‘Bu dönem mezunları bizim gurur kaynağımızdır. Çünkü bu insanlar Kur’an tilavet ve tecvid ehkamını öğrenmek için çaba sarfettiler’ dedi.