GAZZE Yakınındaki İŞGAL Topraklarında YANGIN

İşgal rejimi televizyonu 14’üncü kanalı, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Beyt Hanun (Erez) Kapısı ve Nir Am Yahudi Yerleşkesi çevresindeki tarlalarda ve çalılıklarda iki ayrı yangın çıktığını söyledi.

Haberde, Erez’deki yangında Yahudi yerleşimci arıcıların uçurtmanın yol açtığı yangın nedeniyle arı kovanlarını başka bir bölgeye taşımak zorunda kaldıkları belirtildi.

Gazze kentinin doğusundaki Nahal Oz askeri bölgesinde uçurtmalar nedeniyle iki ayrı yangın çıktığı ve Kfar Aza Yahudi Yerleşkesi’ndeki tarlalarda da Filistinli gençlerin attığı yanıcı madde doldurulmuş balonun yangına yol açtığı kaydedildi.

İşgal rejimi televizyonu, yangın çıkarıcı balonlardan birinin Askalan kentinde mesken olarak kullanılan bir binanın üzerine düştüğünü ve Askalan sahilinde yangın çıktığını söyledi.

Gazze Şeridi sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla gösteri yapan Filistinli gençler, işgal güçlerinin barışçıl gösterilere ateş açarak onlarca masum insanı şehit etmesine misilleme olarak yangın çıkarıcı uçurtma ve balonlarla sınırın diğer tarafında bulunan binlerce dönüm araziyi yaktı.