GAZZE İlaç Krizi Nedeniyle HASTA ÇOCUKLARIN Hayatı Tehlikede

Dr. Muhammed Ebu Süleyman, elektrik krizinin ve ilaç sıkıntısının Gazze Şeridi’ndeki tek çocuk hastanesinde yatan hasta çocukların çektikleri sıkıntıları artırdığını ifade etti.

GÖZAT  İSRAİL Ablukası GAZZE Çocuklarını ZEHİRLİYOR

Ebu Süleyman, Gazze kentinin batısındaki hastanede düzenlediği basın toplantısında, ilaç krizi nedeniyle çocuk hastaların gerçek anlamda bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını kaydederek, böbrek hastası 48 çocuğun her hafta diyalize girdiğini söyledi.

Sürekli elektriğe ihtiyacı olan hastaların elektrik krizi nedeniyle evlerinde ve hastanelerde sıkıntı çektiklerini belirten Ebu Süleyman, sinir ve böbrek hastalarının tedavisinde kullanılan birçok ilacın tükendiğini bildirdi.

GÖZAT  GAZZE'de Çocuk Şenliği: ÜMİT GÜLÜCÜĞÜ +FOTO

Elektrik kesintileri ve jeneratörlerin arızalanma ihtimali nedeniyle yoğun bakımdaki hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Ebu Süleyman, “Hastaların hayatını korumak için hastanenin tüm imkanlarını seferber ediyoruz” dedi.

Doktorlar, hasta çocukların hayatını koruyabilmek ve tedavilerini sürdürebilmek için tüm kurum ve kuruluşlara yardım çağrısında bulundu.