GAZZE Halkından KUDÜS Eylemine Destek

Dün sabah Mescidi Aksa yakınlarında meydana gelen feda eyleminde iki Siyonist asker hayatını kaybederken, bir asker de yaralandı. Eyleme katılan üç Filistinli genç ise işgal askerlerinin kurşunlarıyla şehit oldu.

Bunun üzerine siyonist rejim başbakanı Netanyahu, Mescidi Aksa camii kapılarının cuma namazına gelenler için kapatılmasını direktifini vermişti,

Sabah saatlerinde Mescidi Aksa’nın kapatıldığının ve Cuma namazı kılınmasına izin verilmeyeceğinin duyurulmasından sonra işgal güçleri Kudüs’ün Mescidi Aksa’ya giden caddelerini tutup Filistinlileri engellemeye başladılar. Mescidi Aksa’ya girmekten alıkonan binlerce Filistinli Cuma namazlarını Mescidi Aksa kapılarının dış kısmında ifa ettiler.

Siyonist işgal rejiminin 1969 yılından sonra ilk kez Mescidi Aksa’nın kapılarını kapatması üzerine on binlerce Filistinli Cuma namazını Mescidi Aksa’nın kapılarının dışında kıldı.

İşgal güçlerinin sabah meydana gelen feda eyleminin ardından ikinci bir emre kadar Mescidi Aksa’da namaz kılmayı yasaklayarak kapılarını kapattığını belirterek, işgal güçlerinin Filistinlilerin Mescidi Aksa’ya girmelerini engellediği gibi, Kudüs’ün Eski Belde semtine girmelerini de engellediğini ifade etti.

Sabah saatlerinde Mescidi Aksa’nın muhafızlarını gözaltına alan işgal güçleri, Mescidi Aksa kapılarının dışında Cuma namazına imamlık eden Kudüs müftüsünü de gözaltına aldılar.

Cuma namazından sonra çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin cemaate saldırması üzerine birkaç kişinin baygınlık geçirdiği belirtildi.

Gazze halkı ise dün düzenledikleri gösteriler ile Mescidi Aksa camiinin namaz kılanlara kapatılmasını kınayarak, siyonistlere karşı düzenlenen saldırılara ise destek verdiklerini açıkladılar.

Siyonist rejimin bu girişimi Ürdün Nehri Batı Yakasında da Filistinliler tarafından kınandı.