GAZZE Halkı 40 Yılın En Zor RAMAZAN’ını Yaşıyor

Ahmed El-Kurd yaptığı röportajda daha önceki yıllarda Ramazan’da iki yüz bin aileye yardım edilmesine rağmen bu yılın Ramazan ayında sadece yüz bin aileye yardım ulaştırmayı planladıklarını ifade etti. Yardım çalışmalarına desteğin azalması ve abluka nedeniyle Ramazan’ın ilk üçte birinde, yardım talep eden ailelerden kırk bin ailenin talebine cevap verilebildiğini söyledi.

GÖZAT  İRAN'dan GAZZE'de 250 BİN Koli RAMAZAN Yardımı

Ahmed El-Kurd böyle sıkıntılı bir Ramazan geçirmelerinde devam eden ablukanın ve işsizliğin çok fazla artmasının birinci etken olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca üst üste üç savaş yaşamaları sebebiyle de altyapının büyük zarar gördüğünü ve bunun da halk arasında sıkıntıların artmasına neden olduğunu, fabrikaların yıkıldığını, arazilerin değerlendirilemediğini, hayvan yetiştirme işinin azaldığını dolayısıyla halk arasında fakirlerin sayısının çok arttığını söyledi.

GÖZAT  GAZZE Halkı RAMAZAN'a Kriz İle Girdi: ELEKTRİK - SU - MAAŞ

Ahmed El-Kurd, önceki yıllarda Gazze’nin kendi içinde sosyal yardımlaşma gerçekleştirebildiğini ama fakirlik oranının artması sebebiyle bu yıl bu imkânların kalmadığını, daha önce yardım yapabilenlerin bu yıl bu imkânlardan yoksun kaldıklarını ifade etti.

El-Kurd, Filistin Yönetimi’nin elli bin memurun maaşını yüzde elli oranında düşürmesinin de sosyal dayanışmayı olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.