GAZZE’de Gece Eylemleri Yeniden Başladı!

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan Filistinli devrimci gençler, Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gece gösterilerine birkaç ay ara verdikten sonra yeniden başladı.

Filistinli gençler, dün gece Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Kampı’nın doğusunda sınır hattı yakınlarında onlarca otomobil lastiği yaktı.

İşgal güçlerinin gençlerin üzerine gerçek mermi ve plastik mermiyle ateş açtığı, göz yaşartıcı bomba attığını, bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok kişinin etkilendiği belirtildi.

Gençlerin otomobil lastiklerini yakmalarının ardından işgal güçlerinin Ebu Safiyye bölgesinde ve çevresinde aydınlatma fişeği attığı kaydedildi. Filistinli gençler gece gösterilerinde sınır bölgelerinde otomobil lastiği yakıyor, havai fişek atıyor, devrim marşları çalıyor, hoparlörlerle siren sesleri yayınlıyor ve işgal güçlerine doğru lazer ışığı tutuyor.

Gece gösterilerine katılan Filistinli gençler, işgal askerlerinin gece-gündüz sürekli teyakkuz halinde kalarak bitkin düşmesini hedefliyor.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.

Bu arada, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti üyesi Mahir Mezher, faaliyetlerin hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.

Mezher yaptığı açıklamada, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün Filistin halkının mücadele sürecinde bir aşama olduğunu, mültecilerin dönüşü ve ablukayı kırma gibi hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.