GAZZE Enerji Kurumu: ELEKTRİK Krizi Siyasete Alet Edilmemeli

Gazze Enerji Kurumu yaptığı açıklamasında Filistin Yönetimi’nin Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi’nin Başkanı Zafer Melham’ın açıklamalarını eleştirdi ve elektrik konusunun hâlâ siyasi alanda tutulmasına ve siyasi meselelere alet edilmesine tepki gösterdi.

Elektrik meselesinin çözümü için yapılan çağrılara kulak tıkanmasını eleştiren açıklamada Gazze Enerji Kurumu’nun, Gazze’deki elektrik durumunun iyileştirilmesi ve sorunun kısmen de olsa aşılması için 161 hattı projesinin hayata geçirilmesinin getireceği mali sorumluluğu yüklenmeye hazır olduğu ifade edildi.

GÖZAT  İSRAİL'in Elektrik Kararına HAMAS'tan Tepki

Açıklamada Zafer Melham’ın Gazze’deki bazı çevrelerin elektrik faturalarını ödemek istemediklerine dair iddialarının tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Gazze’deki elektrik dağıtım şebekesi yönetiminin bu konudaki iddiaların bağımsız bir kurum tarafından soruşturulmasına hazır olduğuna dikkat çekilen açıklamada bu tür asılsız iddialarla Gazze’nin elektrik sıkıntısının devam etmesine gerekçe oluşturulmaya çalışıldığına işaret edildi.

GÖZAT  GAZZE 10 Yıldır ELEKTRİK Sorunu Yaşıyor

Gazze’de bazılarının elektrik faturalarını ödeyememelerinin de kasıtlı bir şey olmadığı uygulanan ekonomik ambargonun getirdiği bir sonuç olduğu onların faturalarının da bazı yardımcı kurumlardan tahsil edilebileceği ayrıca elektrik dağıtım şebekesinin faturaları %63 oranında tahsil etmek suretiyle durumu bayağı iyileştirdiği vurgulandı.

Gazze’ye uygulanan elektrik ambargosu sebebiyle günde ortalama sekiz saat elektrik verilebiliyor. Bunda Abbas yönetiminin Gazze’ye elektrik temin eden İsrail firmalarına Gazze’nin elektrik borçlarını kasıtlı olarak ödememesinin de büyük bir payı var. Abbas yönetimi bunu yaparken Gazze’ye verilen elektriğin parasını tahsil edemediği iddiasında bulunuyor.