GAZZE, Dünyadaki En Büyük HAPİSHANE!

Bir İngiliz gazetesi Gazze’yi dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olarak niteledi.

Bir İngiliz gazetesi Pazartesi sayısında, Siyonist rejimin Gazze’yi dünyanın en büyük hapishanelerinden birine dönüştürdüğünü yazdı.

The Guardian, Oxford Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler profesörü Avi Shlaim’in bir makalesini yayınladı. Bu makalede, “Bu ay, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki 2 milyon Filistinliye yönelik ilk büyük çaplı saldırısının onuncu yıldönümü. İsrail rejimi 2005 yılında Gazze’den çekildikten sonra, burayı dünyadaki en büyük açık hava hapishanesine dönüştürdü.” nitelemesi yer aldı. 

Gazze’ye yapılan saldırıda Siyonist vahşete değinen yazar devamında şöyle yazdı: 27 Aralık 2008’de İsrail, Gazze’ye yönelik  “Dökme Kurşun” adını  verdiği 22 günlük kara, deniz ve hava operasyonları gerçekleştirdi.  Alışılmışın dışında olan bu operasyon, yalnızca 13 Siyonistin öldürüldüğü tek taraflı katliam olurken, Gazze’de yaşayan 313’si çocuk toplamda 1.427 kişi şehit oldu ve 5.500’den fazla Filistinli de yaralandı.” 

Tahminlere göre, mağdurların yüzde 83’ü sivilken, Filistin ile yaşanan gerginlikleri ortadan kaldırmak için diplomatik çözümler bulunurken, İsrail rejimi askeri güç kullanmayı tercih etmişti.  

Yazar, Richard Goldstone başkanlığındaki Birleşmiş Milletler araştırma komisyonunun oluşturulmasına değinerek; “Richard Goldstone’nun ekibi yaptığı araştırmalar neticesinde, İsrail askerlerinin doğrudan sivillere saldırdığı 11 olay buldu.” diye belirtti.

İsrail’in iki televizyon ağına göre, İsrail muhalefet partisi Başkanı Tzipi Livni (2008 yılında savaş sırasında, İsrail Dışişleri Bakanı idi), bu savaşın ödeneği için şunları söyledi: “Operasyon için belirli bir hedefimiz yoktu ve sadece iki hafta önce bitirebilirdik, çünkü operasyonun son günleri zaruri değildi.”

Yazara göre, İsrail-Filistin çatışması askeri çözümü olmayan siyasi bir çatışma. Ancak, İsrail rejimi diplomasiyi susturmaya ve askeri güce güvenmeye odaklanmaya devam ediyor.

Avi Shlaim sonda Siyonistlerin Gazze’deki sivillere başka bir saldırı gerçekleştirme girişimlerine atıfta bulunarak, bir İsrail atasözünü kullanarak şunları yazdı: “Bu konuda ünlü bir İsrail atasözü var, diyor ki; Güç yoksa, daha fazla güç kullan.”